måndag 2 maj 2016

Mazarinkaka med rabarber



Jättegod och mindre pillig än mazariner.
Mördeg: 2 dl florsocker, 200 g smör, 4,5 dl mjöl och 1 ägg
Blanda snabbt ihop och ställ kallt en halvtimme. Bred sedan ut i en form på 26 cm och ställ kallt igen.
Mazarinmassa: 125 g mjukt smör, 250 g riven mandelmassa, 2 ägg och 1 äggula, 3 msk mjöl
Kör smör och mandelmassa i köksmaskinen, blanda i det andra och kör tills massan blir jämn. Bred ut över mördegen och ställ kallt igen.
Rabarber: Putsa 200 g rabarber och skär den i småbitar. Blanda med 2 msk farinsocker och stick ner i mazarinmassan. Ställ in i kylen igen.
Mandeltopping: Blanchera 100 mandlar och skala dem. Hacka dem grovt och blanda med 50 g smör  och 1 dl florsocker. Fördela toppingen över kakan och gräddan den ca 45 minuter i 180°. Ställ ev. ner den längre ner ifall den får för mycket färg.
Om du använder en form med löstagbar kant, ska kakan svalna innan den lossas ur formen.

Resten av rabarbern kan man bara skala och skär i småbitar och frysa in utan socker i påsar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar