onsdag 1 mars 2017

1801 års semla



Den här fyllningen är också jättegod. Gröp ur 3 - 4 dagsgamla semlor, smula inkråmet och stek det guldgult i smör. Koka en sked korinter. Blanda detta med en handfull skållad mald mandel (inklusive bittermandel, mald eller bittermandelolja), 2 skedar socker, kanel och så en uppvispad äggula för krämighetens skull. Fyll bullarna. Sätt på locket Värm upp dem på låg värme i ugn (eftervärme t ex). Kanske fungerar det även på brödrosten. Men bullarna ska inte torka eller bli brända.

Koka upp mjölk med mald mandel, citronskal, kanelstång, socker, litet salt och låt dra ett tag. Tillsätt rosenvatten efter uppkokningen. Ska visst också redas av med äggula, men det hoppade jag över.

Servera hetväggarna den heta mjölken. Receptet kommer från Anna Maria Rückerschölds kokbok.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar