måndag 3 april 2017

En rulltårta som inte spricker



Nu var ju jag så klantig att jag glömde att sockra ytan, så den blev skadad när jag rullade ihop rulltårtan. Men annars är receptet på Lyckas med bakning jättebra! Det tjusiga mönstret har jag hittat någon annanstans. Antingen spritsar man ut ett mönster på ett bakplåtspapper och fryser det en halvtimme, innan man brer över sockerkakssmeten - då får man dock rulla ihop rulltårtan från fel sida, så den ljusa sidan med mönstret kommer utåt - eller också spritsar man ett mönster på den utbredda sockerkakssmeten precis före gräddning - då måste man tänka på att vara någorlunda snabb med förberedningen av den mörka smeten, för kakan ska ju in i ugnen direkt efter att den har vispats för att inte sjunka.

Här är den fylld med en blandning av vaniljkräm och vispgrädde, samt med jostabär (en blandning av vinbär och krusbär).

Den mörka smeten gör man så här:

Vispa 1 ägg och 30 g socker i (helst) 8 minuter. Sikta och vänd i litet i taget av en blandning av 20 g mjöl och 15 g kakao. Spritsa helst eller klicka. Den här satsen räcker säkert till att göra mönster på två rulltårtor om man nu har kapacitet för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar