måndag 10 juli 2017

Aprikosstrudel



Gör en strudeldeg på 300 g mjöl, en gnutta salt, 1 ägg, 1 msk olja och 125 ml vatten enligt mina andra strudelrecept. Pensla med smör. Strö över helst rostat ströbröd. Strö över socker och kanel. Lägg aprikoser utan kärnor, delade i fjärdedelar över ca 2/3 av ytan nerifrån sett. Lämna 2 cm av kanterna fria. Strö över rostad flagad mandel. Rulla ihop strudeln (se mina andra strudelrecept). Lägg över på en plåt på bakplåtspapper. Pensla med smör (även under gräddningen) och grädda ca 35- 40 minuter i 200°.
På den här bilden råkade strudlarna få för mycket färg när de värmdes upp igen - det var sockret som karamelliserades, men de var goda ändå. Serveras t ex med vaniljsås.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar