onsdag 6 maj 2015

Små kesellabollar med det sista av förra årets skörd



Jag vill slå ett slag igen för denna trevliga efterrätt, topfenknödel,  den här gången rullade i rostat ströbröd med socker och kanel och serverad med vinbärskräm. Man kan röra ihop ingredienserna och låta dem stå i kylskåpet och sen ta ut litet grann efter behov, rulla ett par bollar och sjuda i lika delar mjölk och vatten, smaksatt med en gnutta salt och socker. Jag vet inte vad jag, eller kocklärlingen kanske, hade för problem med sjudningstiden första gången. Om man gör små bollar, typ som stora köttbullar, låter mjölken koka upp, lägger i bollarna, låter dem koka upp och sen drar kastrullen från plattan, så det inte bubblar längre (man kan ställa tillbaka den efter en minut, ifall plattan svalnar snabbt) och låter dem dra i 3 minuter, så blir de hur bra som helst. Rulla dem i lämpligt strössel och servera med mos eller kompott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar